Miljøbevisste t-skjorter

Utslippet vi kan stoppe

I dagens samfunn er miljøet en meget stor bekymring. Havet er fullt av plast, dets nivå stiger i det daglige og klimaforandringer raser over hele verden. Selv her hjemme legger vi merke til ekstremværet i større grad. Da er det viktig å ta et ansvar. En av de tingene vi sjelden tenker over ved miljøet er utslipp ved produksjon av for eksempel klær. Der vi ofte tenker at vi kan kjøre eller fly mindre, så er det i stor grad den økte produksjonen som bidrar til flere og flere utslipp. Et godt tips kan derfor være å for eksempel investere i mer miljøvennlige t-skjorter.

Invester i miljøvennlige t-skjorter

Blant alle de plaggene vi mennesker besitter, så er det liten tvil om at vi besitter flest t-skjorter. Uansett hvem en er, så har en fått en gratis t-skjorte i forbindelse med noe. Enten det var leir, fotballskole eller en annen organisasjon, så sitter de fleste nordmenn på en stor rekke gratis t-skjorter. Dette fører derimot til en stor produksjon som skader miljøet. Naturligvis vil dine innkjøp av rimelige t-skjorter hvert eneste år også bidra. Et enkelt steg du derimot kan gjøre er å investere i miljøvennlige t-skjorter.

Utgjør en forskjell

Miljøvennlige t-skjorter handler forøvrig om to faktorer; det sosiale og den direkte effekten på miljøet. Først og fremst bør du forsikre deg om at t-skjortene er fair trade og ikke laget av barnearbeidere, noe mange t-skjorter er i dag. For det andre bør du forsikre deg om at karbonavtrykket din t-skjorte gir er så lavt som mulig. Ved bomull og andre miljøvennlige materialer oppnår du nettopp dette. Krev et svanemerke, og anskaff t-skjorter som ikke skader miljøet. Du skal tross alt møte på mange t-skjorter i løpet av livet, og da gjelder det å være bevisst på miljøet. Anskaff miljøvennlige t-skjorter fra nå av og utgjør en forskjell i verden!